اجاره حجله عزاداری : "مرگ حق است"، این جمله را بارها شنیدهاید. با وجود این که مرگ از طبیعیترین پدیدههای دنیا است ولی هیچوقت عادی نمیشود. کیست که بتواند اندوه از دست دادن عزیزانش را به راحتی تحمل کند؟ مراسم ختم و جمع شدن دوستان و آشنایان متوفی و کارهای نمادینی که در این مراسم انجام میشود همه برای این است که از طرفی یاد و نام آن عزیز از دست رفته را گرامی بدارند و از سوی دیگر به بازماندگانش یاری برسانند که بهتر با این غم بیپایان کنار بیایند. به ویژه اگر فرد فوت شده در سنین جوانی بوده و به مرگی ناگهانی رفته باشد، تحمل این اتفاق سختتر میشود. حتما سر گذرها یا جلوی در مسجدها و خانههایی که جوان از دست دادهاند اتاقکهایی موسوم به حجله ختم و عزا را دیدهاید که معمولا صدای قرآن یا نوحه از داخلشان شنیده میشود. در این مقاله شما را با حجله فوت که از نمادهای مراسم عزاداری است بیشتر آشنا میکنیم.
حجله ختم تابوتواره و اتاقکی استوانهای است که به شکل نمادین شبیه به حجلۀ عروسی تزیین میکنند و سقفی گنبدی یا تاجیشکل دارد ودر برگزاری مراسم ختم به طور ویژه در مرگ جوانان ناکام جلوی در منزل، مسجد یا سر گذرهای محلّات گذاشته میشود. این معنا را دارد که آن جوان باید ازدواج میکرد و به حجله خانۀ عروسیش میرفت و مرگ برایش زود بود. البته گاه برای متوفیانی که در سنین بالاتری هم هستند حجله عزاداری میگذارند که نمادی از این است که ای کاش او زمان بیشتری زندگی میکرد و از خوشیها و نعمتهای بیشتری برخوردار میشد.
از دست دادن عزیز برای هیچکس آسان نیست به ویژه اگر در سنین جوانی باشد. افراد سعی میکنند در مراسم ترحیم رفتگانشان سنگ تمام بگذارند و نهایت اندوهشان را نشان دهند. گذاشتن حجله فوت یکی از کارهایی است که به ویژه در مناطق شهری مرسوم است. اجاره حجله معمولا به مدت یک هفته گذاشته میشود.(6 روز و 7 شب) کرایه حجله مرگ برای این مدت حدود 200 هزار تومان است که البته تورّم و نوسانات قیمت موجود را هم باید در نظر گرفت.
شماره تماس جهت اجاره حجله عزاداری
۰۹۳۳۸۸۰۰۲۸۱
همانطور که گفته شد گیاه قهوه معمولاً سه تا چهار سال پس از کاشته شدن شروع به گل دهی میکند و از این گلها، میوه ی گیاه قهوه نمایان می شود که معمولاً به عنوان گیلاس های قهوه (Coffee Berries) شناخته می شوند، اولین برداشت مفید از این گیاه، حدودا پنج سال پس از کشت امکان پذیر می باشد.
شکل متراکم برگهای گیاه قهوه باعث شده تا انتخاب خوبی برای قرار گرفتن روی میزها چه در محیط خانه و اتاق و چه در محل کار به حساب بیاید. اما در ابتدا باید با نیازهای این گیاه و شرایط مناسب پرورش آن آشنا شوید :
نور کنار پنجره برای گیاه قهوه مناسب می باشد، تابش مستقیم نور آفتاب به خصوص از پشت شیشه به برگها صدمه خواهد زد. اگر نور خورشید بیش از حد به خاک بتابد ریشه ی گیاه قهوه می میرد یعنی خشک می شود. بنابراین، برای اکثر گیاهان قهوه، خاک باید حدالامکان سایه دار باشد.
درجه حرارت محل زندگی تان مطلوب ترین درجه حرارت برای این گیاه می باشد،گل قهوه در زمستان تا ۸ درجه سانتی گراد مقاومت میکند.
بین دو آبیاری خاک باید خشک شود در موقع گلدهی ابیاری باید کمتر شود.
ساخت یک جزیره در زیر گلدان برای آن کافی می باشد.
هر دو هفته یکبار در اوایل فصل رشد طبق دستور با کودهای محلول در اب مخصوص گلهای زینتی تغذیه مصنوعی کنید.
بهترین خاک کمپوست مخلوط با خاک باغچه است.
در فصل بهار با بازدید ریشه ها و در صورت متراکم بودن انها گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض کنید.
غبارپاشی جهت تمیز نمودن برگها کافی است، استفاده از مواد براق کننده بیش از یک بار در ماه جایز نیست.
این کار به 2 روش انجام می شود : 1- کاشت قلمه در ماسه در تابستان | 2-کاشت دانه های رسیده در بهار
برای کاشت بذر قهوه باید بذر ها را به مدت یک شبانه روز در آب ولرم بخیسانید. پس از گذشت ۲۴ ساعت برآمدگی سفیدی روی بذر ایجاد می شود. حالا ظرف به عمق و قطر ۱۵ سانتی متر را با شن و ماسه یا ورمیکولیت پر کنید و هر بذر قهوه را در عمق ۱۲ میلیمتری گلدانتان قرار دهید و روی بذر را با مقداری خیلی کمی خاک بپوشانید. تمامی بذرها را به همین روش می کاریم.
گلدان ها را در یک مکان که حداقل ۶ ساعت در روز نور غیرمستقیم دارد قرار بدهید. دمای مناسب برای جوانه زنی بذر قهوه ۲۴ درجه سانتیگراد در طول روز و شب است. هر روز ورمیکولیت را مرطوب کنید. روی گلدان یک پلاستیک شفاف بکشید تا رطوبت حفظ شود. فقط در زمان آبیاری پلاستیک را بردارید. بعد از جوانه زنی پلاستیک را حذف کنید. جوانهزنی بذر قهوه معمولا دو ماه طول میکشد ولی اگر بذرهای شما کهنه باشند این جوانه زنی تا ۶ ماه نیز به طول می انجامد.
✔️ برگهای جوان ریز هستند و رشد تقریبا متوقف است: زمان آن رسیده که گیاه را به گلدان جدید منتقل کنید.
✔️ لکه های سفید خاکستری روی برگها مشاهده میشود: عامل آن ” قارچ بیماری زا ” است که خود ناشی از آبیاری بیش از حد و هوای سرد و مرطوب است، آبیاری را کمتر کنید و محل گلدان را تغییر دهید.
✔️ زخم های پنبه ای شکل سفید رنگ روی برگها و قاعده انها تشکیل شده است: حشره آفت عامل این عارضه است،با سم نفوذی طبق دستور هر ۱۴ روز یکبار سمپاشی کنید
✔️ لکه های قهوه ای چسبنده در زیر برگها به چشم میخورد: با پنبه آغشته شده به محلول سم حشره کش طبق دستور لکه ها را آغشته به سم کنید.
✔️ برگها سبز هستند ولی میریزند: نور برای گیاه کافی نیست، آن را به محل روشن تر منتقل کنید،مواظب اشعه مستقیم افتاب باشید
✔️ حاشیه برگها حالت سوخته به خود میگیرد: گلدان را بچرخانید، علت آن تابش نور شدید آفتاب است که به یک طرف بوته صدمه وارد نموده است.
✔️ برگها شادابی و براق بودن خود را از دست داده اند: نور برای گیاه زیاد است، آن را به محل تاریکتری منتقل کنید.
✔️ لکه های سوخته روی برگ ها ظاهر شده اند: علت آن غبارپاشی در آفتاب است، اگر عصر غبارپاشی کنید مشکل برطرف می شود.
✔️ برگها پژمرده شده و سقوط میکنند: علت ان کم آبی می باشد، اجازه ندهید سطح گلدان خشک شود
✔️ برگها چروک خورده و سقوط میکنند: هوا خشک است،غبارپاشی کنید
✔️ برگها قهوه ای شده و سقوط میکنند: هوای محیط برای گیاه خیلی گرم است،گیاه را به محل خنک تری منتقل کنید و غبارپاشی کنید.
✔️ حذف برگهای خشک: برگها در قهوه عربیکا متقابل هستند،در صورتی که مجبور به قطع یک برگ خشک هستید برگ روبرو هم به منظور حفظ تعادل حذف کنید
نکته : برگهای قهوه در سنین مختلف رنگهای مختلفی دارند،در ابتدا مسی رنگ و سپس به رنگ سبز تیره در می آیند،میوه حبه های قرمز رنگ آن هم خالی از زیبایی نیست.
اگر عادت دارید هر روز قهوه بنوشید و یا باریستای کافه هستید، حتما با حجم زیادی از تفاله قهوه روبرو می شوید. شاید عادت کردهاید تفاله قهوه روزانهتان را در یک حرکت روانهی سطل آشغال کنید و خودتان را خلاص. اما خوب است بدانیم برای خلاص شدن از تفاله قهوه بعد از آن فنجان دلپذیری که مینوشید، راههای مفیدی بهخصوص برای کمک به محیطزیست وجود دارد که انجام فقط بعضی از آنها باعث میشود حتی تفاله قهوهتان هم بیفایده نباشد و بیجهت سر از سطل زباله در نیاورد.
پس اگر شما دوستدار قهوه یا اهل دم کردن و نوشیدن قهوه هستید جالب است بدانید که تفاله باقی مانده از قهوه دمی برای گیاهان بسیار مفید است! چرا؟ دلایل آن را در ادامه بیشتر توضیح خواهم داد :
تفاله قهوه به دلیل اسیدی بودن آن (ph=۶.۵) ماده ای مغذی برای گیاهان اسید دوست مانند گل آزالیا ، گل رز، گل صد تومانی، گل همیشه بهار و گیاه کاملیا می باشد. بنابراین باقی مانده تفاله قهوه خود را دور نریزید، آن را اطراف ساقه این گیاهان بریزید.از تفاله قهوه به عنوان کودی غیر سمی و کاملا تجزیه پذیر استفاده کنید چرا که قهوه سرشار از نیتروژن ، کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم و دیگر مواد معدنی است. فقط به یاد داشته باشید که تمام گیاهان قهوه دوست نیستند مانند گوجه فرنگی.
اگر در خانه یا مکان دیگری مشغول تهیه ی کود ورمی کمپوست هستید تفاله قهوه را روی کود بریزید.کرم های تولید کننده ی ورمی کمپوست نیز مانند انسانها قهوه را دوست دارند.اگر اهل ماهیگیری هستید میتوانید کرم هایتان را روی تفاله ی خیس قهوه قرار دهید تا نمیرند.
برای گیاهان دوستدار کافئین که زنجیرهی بزرگی را تشکیل میدهند ، قهوه رقیق میتواند بهترین کود باشد . قهوهی دم کرده نیتروژن مورد نیاز گیاهان برای رشد و استحکام ساقه را فراهم میکند. همچنین میتوانند حلزون و خزنده های دیگر را دفع کنند . درعین حال کرم های خاکی مفید برای خاک و گیاه را جذب کنند و این کرم ها با حفر کردن تونل ، اکسیژن مورد نیاز برای ریشه ها را فراهم کنند .
طبق تحقیقات صورت گرفته در شرکت باسِل ، نیتروژن ، منیزیم و پتاسیم موجود در قهوه به از بین بردن علفهای هرزی که به صورت خودرو در کنار گیاهان رشد میکنند کمک میکند . این علف ها در خاک گیاهان رشد کرده و سلامت آنها را به خطر میاندازد و مواد مغذی خاک را از آن خود میکند .
در حالی گیاه شما در خواب زمستانی فرورفته است مواد مغذی در حال تمام شدن است و بعد از اتمام فصل خواب گیاه نیاز به تقویت مجدد دارد . سعی کنید قهوه را جایگزین کودهای دیگر کنید تا گیاهتان بعد از فصل خاموشی دوباره در فصل رشد شکوفا شود .
منبع : گل فروشی رضوان